mail till Cecilia
Föregående kapitel Nästa kapitel
När jag började släktforska i början av 80-talet bad min mormor mig att söka efter hennes faster Alma som flyttade till Amerika. Alma är fortfarande ett olöst mysterium som har en egen sida på min hemsida. När jag letade efter henne fann jag en kusin till henne som fortfarande levde. Hon hette Hulda Anette Persson, och jag och mormor åkte till Ljungby lasarett för att träffa henne.

Tyvärr var den gamla damen mycket senil, och hon mindes inte alls sin kusin Alma. Hon berättade däremot något annat som gjorde ett bestående intryck på mig. Hennes syster och kusin var med på Titanic. För mig, som var född på 60-talet, var Titanic något som hände i en annan värld och att få höra om folk härifrån som var med var en rejäl överraskning.

Jag vet nu att systern var Olga Lundin och kusinen Nils Johansson. Jag är släkt med dem båda längre bak i släktträdet, förutom förbindelsen med mormors faster Alma.

Sällskapet från Hallaryd hade alla smedbakgrund. Fästparet Olga och Nils reste tillsammans med Pål Andreasson, Albert Augustsson och Carl Jonsson. Av dessa var det bara Olga och Carl som överlevde. Min mormors farbror hade tänkt att följa med men föräldrarna Smé-Olan och Sissa lyckades övertala honom att stanna hemma. Alla utom Carl återfinns i mitt släktträd.
   Källa: Encyclopedia Titanic

Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat